Renault Alpine A110-50 -specificatii tehnice

Pentru a marca aniversarea a 50 de ani de la lansarea modelului emblematic Alpine Berlinette, Yann Jarsalle, Designer, si Axel Breun, Concept & Show Car Director la Renault Design, au reinterpretat reperele originale de design integrandu-le in noua identitate vizuala a Renault.

Noua identitate vizuala a partii frontale, cu sigla supradimesionata, a fost adaptata pe concept car-ul Alpine 110-50, un model care inglobeaza forta pasiunii Renault pentru motorsport. “Pentru intreaga echipa, implicarea in creatia conceptului Alpine a fost un vis devenit realitate. Am vrut sa realizam o masina adaptata timpurile noastre, dar care sa rezoneze cu trecutul sau “, Laurens van den Acker, Senior VP, Corporate Design. Produsa de Faster, caroseria din carbon arboreaza o noua nuanta de albastru… care reinterpreteaza intr-o nota contemporana “albastrul Alpine”.

Ampatamentul Renault Alpine A110-50 este identic cu cel de pe Megane Trophy – 2625 mm, ecartamentul fiind putin mai mare – 1680 mm in fata si 1690 mm in spate. Pe jantele de 21”, care sunt fixate printr-o piulita centrala, fiind specifice acestui vehicul, sunt montate anvelope Michelin omologate pentru sosea. Amortizoarele Sachs pot fi ajustate in compresie si detenta si sunt montate direct petriunghiurile de suspensie inferioare. Exista numeroase optiuni de reglaj independent: unghi de fuga, unghi de cadere si paralelism, garda la sol, anti-ruliu.

Supradimensionat, potentialul de franare al Renault Alpine A110-50 este pe masura performantelor sale. In fata, discuri ventilate din otel de mari dimensiuni, cu un diametru de 365 mm, sunt controlate de etriere cu 6 pistoane. In spate, diametrul discurilor este de 330 mm, etrierele comportand 4 pistoane. Renault Alpine A110-50 este dotat cu un bloc motor Renault V4Y, un V6 3,5 24V amplasat in spate central, care livreaza 400 CP. Carterul inferior (semi-umed), componentele mobile (pistoane, biele, arbore cotit), distributia (arbore cu came, arcurile supapelor) si sistemul de esapament sunt adaptate in raport cu modelele de serie.Ampatamentul Renault Alpine A110-50 este identic cu cel de pe Megane Trophy – 2625 mm, ecartamentul fiind putin mai mare – 1680 mm in fata si 1690 mm in spate. Pe jantele de 21”, care sunt fixate printr-o piulita centrala, fiind specifice acestui vehicul, sunt montate anvelope Michelin omologate pentru sosea. Amortizoarele Sachs pot fi ajustate in compresie si detenta si sunt montate direct petriunghiurile de suspensie inferioare. Exista numeroase optiuni de reglaj independent: unghi de fuga, unghi de cadere si paralelism, garda la sol, anti-ruliu.
sursa :4tuning.roLeave a Reply